„Mamele care lucreaza de acasa se ocupa intens de dezvoltarea personala. Sunt gata sa devina!”

Tinere antreprenoare. Proaspete mamici care nici nu se mai gandesc la jobul clasic de dinainte. Femei care isi descopera talente ascunse bine in spatele biroului, printre dosare, inainte sa li se nasca primul sau al doilea copil. elena gorun

Toate acestea aveau nevoie sa fie puse laolalta intr-un cadru, fie el si virtual, pentru a face schimb de experiente, pentru a impartasi zile de lucru de acasa cu copiii, pentru a gasi colaboratori sau clienti, pentru a-si creste businessul.

Asa a aparut Asociatia Mamelor care lucreaza de acasa. Sau Work at Home Moms Romania. Sau pe scurt WAHM. Care a crescut in cativa ani cat altele in zece! Elena Gorun este de formare sociolog si co-fondatoare a WAHM. CO fondatoare, pentru ca atentie! sotul ei este cel care a initiat proiectul, dar Elena este cea care coordoneaza acum intreaga activitate.

Izabela Caragea Marinescu: De ce si cand ati creat Work at Home Moms Romania?

Elena Gorun: Work At Home Moms Romania a luat fiinta acum 2 ani si 4 luni, dupa nasterea lui Vladut.

Initial am inceput ca grup informal, ulterior ne-am constituit in forma legala: Asociatia Work At Home Moms, iar de atunci crestem voiniceste.

Ideea de a forma aceasta comunitate a venit dintr-o nevoie acuta de a lucra de acasa, de a gasi si alte mame dornice sa demareze proiecte cutezatoare, inspirate fiind, desigur, de tainica experienta a maternitatii.

I.M. Cum arata acum comunitatea? S-a extins pe cat v-ati dorit sau v-ati imaginat voi?

E.G. Comunitatea este diversa si surprinzatoare. Mame antreprenoare, mame fara venituri, mame singure, mame freelanceri, chiar si mame wanna be ne sunt alaturi zi de zi si lupta pentru acest crez frumos care ne-a adus impreuna.

S-a extins mult peste cat am anticipat, chiar daca fluctueaza, avem si mame care renunta la aceasta lupta din considerente personale, dar care ne sustin in gand.

I.M. Ai demarat mult proiecte in foarte scurt timp! Mamele singure au superputeri, proiecte antreprenoriale, sezatori, mame meseriase, Mum Hub sunt doar cateva dintre ele. Cum ai reusit, dar mai ales ce realizari ai?

E.G. Am reusit sa initiem aceste proiecte curajoase si inca avem agende peste agende de proiecte in stand by datorita echipei frumoase care se implica, mamelor care doresc sa faca parte, sa puna umarul , sa schimbe lucrurile si care au inteles ca doar actionand pentru noi toate, putem resimti fiecare in parte rodul acestui demers de informare si de creare oportunitati pentru WAHMs.

I.M. Totul se face pe baza de voluntariat in cadrul Asociatiei?

E.G. Nu, desigur, avem si colaboratori platiti: traineri, consilieri, contabil etc.J Unul dintre obiectivele anului acesteia este crearea unui numar de minim 3 joburi constante in cadrul Asociatiei.

I.M. Cat de eficiente sunt interactiunile mamelor in spatiul virtual? Se concretizeaza? Exista si intalniri de grup?

E.G. Eu sunt foarte multumita de cum interactioneaza mamele: de la sfaturi, feedback, idei, vanzari-cumparari, fundraising pentru a pune pe picioare proiectul unei mame din comunitate, sustinere si promovare reciproca, la intalniri fizice periodice de networking, ateliere practice, targuri.

I.M. Eu insami abia tin pasul cu postarile tale pe grupul WAHM de pe Facebook, iar tu le si moderezi! Cum faci sa dedici atat de mult timp acestei comunitati?

E.G. Ne implicam mai multe mame si, uite, WAHM a devenit un stil de viata!

I.M. Cum evolueaza portalul de joburi? Colaboreaza mamicile intre ele, se ajuta?

E.G. Ne bucuram sa anuntam neoficial deocamdata ca portalul de joburi, de fapt un proiect mai amplu de crestere a posibilitatilor de angajare a mamelor, numit Mom@Work, beneficiaza de increderea si sustinerea AVON.

Mamele colaboreaza inca de acum cativa ani.

Am incurajat in primul rand ofertele si cererile in cadrul comunitatii ca sa devenim, usor usor, o forta de munca pregatita pentru lucrul de acasa, calitativa, cu recenzii bune si dornica sa isi creeze noul loc de munca acasa, daca acesta nu exista deja.

I.M. Stiu ca nu este usor sa lucrezi de acasa, cand ai copil mic. Ba dimpotriva! Si cu toate astea, multe femei nu mai concep munca de birou dupa nasterea copilului si prefera sa devina antreprenoare. Care este profilul unei WAHM?

E.G. Da, este provocator, dar merita din plin. Periodic organizam si intalniri despre time management, lifecoaching, theta healing! Tocmai pentru a ajunge la o armonie privind de ce facem acest lucru si cum il facem, la a stabiliza emotiile privind increderea in sine, iubirea de sine.

Chiar acum pregatim un program de Lifecoaching bazat pe depasirea hopurilor si a blocajelor privind alegerea acestui nou drum profesional, dar si personal.

In comunitate avem mame care decid sa renunte la un job stabil, mai putin potrivit cu experienta maternitatii insa, pentru a pune pe picioare propriul vis antreprenorial.

Aceste mame sunt cele care solicita aceasta resursa fantastica numita COMUNITATEA WAHM pentru feedback, motivatie, incurajare, orientare juridica, fiscala, schimb de experienta.

Sunt mame singure care incearca sa stabilizeze situatia emotionala si financiara sau mame fara venituri care sunt dispuse sa vina la intalniri de reorientare profesionala.

Cum as caracteriza eu mamele WAHM? Cutezatoare si dornice sa invete, sa cunoasca, sa lucreze la dezvoltarea personala. Gata sa devina!

(publicat in 16.02.2016 pe Elefantelul curios)

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: