Legea se aplica daca insisti!

Sunt tare curioasa cum s-au aplicat in alte cazuri modificarile aduse legislatiei privind concediul si indeminzatia lunara pentru cresterea copiilor.

Sa ne reamintim, asa cum scris si aici, ca incepand cu 1 iulie 2016, OUG 111/2010  ar trebui sa se aplice conform amendamentelor trecute de Comisia de munca din Camera Deputatilor la 8 martie a.c.

Pentru prelungirea/reluarea concediului de crestere a copilului si plata indemnizatiei, conform Legii 66/2016, exista indicatii pe siteul http://www.bucuresti.prestatiisociale.ro/ .  Insa pentru plata stimulentului de insertie pana la implinirea varstei de 3 ani a minorului, mama este sfatuita sa stea linistita acasa, ca lucreaza sistemul pentru ea, prelungirea se face de la sine.

Copilul mei cel mic a implinit doi ani la finele lui iulie. In august aflu ca nu se efectueaza nicio plata, caci ar fi fost „luna tatalui”, la care renuntasem. In septembrie, asteptarea nu-mi este rasplatita, iar cand reusesc sa dau de cineva la telefon (zeci de telefoane in zadar intre timp) sunt sfatuita sa astept plata din octombrie, ca „nu s-o fi incarcat sistemul”. Sistem care da gres si luna aceasta, sistem pe care hotarasc sa ma duc sa-l trag de urechi dupa alte zeci de telefoane fara raspuns.

„-Este sistata plata, doamna! Dvs nici nu mai sunteti angajata, ce stimulent de insertie doriti?

– Chiar ieri am semnat un fluturas! Contractul este pe perioada nedeterminata!

– Ee, sigur va pacalesc astia, dvs nici nu mai aveti contract de munca!

– „Astia” sunt cam eu, caci sunt angajata la firma mea! Deci zau ca lucrez, ba chiar cu acte-n regula!

Stupoare! Sistemul s-a blocat! Functionarele dau din umeri, sunt in sediul nou, ele n-au nici macar incarcator la telefon. De fapt stai!, nici numerele de telefon ale vreunei colege mai competente nu mai rasare din memorie! Le dau eu telefonul, parca le frige, se roaga una de alta sa vorbeasca, in cazul in care minunea s-ar produce si cineva chiar ar raspunde la numelere postate pe site.

„- Aloo?

– Aaaa, e sefa! Vorbeste tu, ba ia tu, hai mai, eu nu stiu sa umblu in programul asta… Da dna X, haideti sa va explic, noi ce sa-i spunem mamicii, se incumeta o functionara cu o mana tremuranda pe telefonul meu si cu cealalata si mai nesigura pe mouse.

– Aha, si intru aici? Si bifez asta? Si… pana cand? A, gataaa, doar trebuia sa deblochez din butonul asta? Si intra automat?! Si stie programul cand implineste copilul 3 ani?! Doamna, dar ce simplu!

– S-a rezolvat dna Marinescu! Dar sa nu va asteptati sa intrati in plata de luna asta! Asteptati doamna noiembrie si veti primi si lunile restante! Va dati seama cati bani o sa luati?

Dragi mamici,

Faceti o cruce mare, verificati-va conturile si, daca e cazul, luati-va la tranta cu sistemul! Il gasiti aici: Bd. Gheorghe Magheru nr.7 (vis-a-vis de cinema PATRIA), sect.1, cladirea cu steaguri la intrare.

Succes!

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: