A opta zi a săptămânii

Acum câteva zile aduceam vorba într-o discuție de programul femeilor, mame și soții, care merg zilnic la un serviciu care începe pe la 8-9 și se termină abia la ora 18. Sau poate mai târziu. Cunosc cazuri când acestea muncesc, la același serviciu, și sâmbăta și duminca, ce-i drept program mai scurt. Interlocutoarea mea punea problema calității vieții unei astfel de femei, care are grijă și de casă, și de familie- mâncare, curățenie, cumpăraturi, spălat, călcat, copii, soț și așa mai departe.
Oare cum am ajuns sa gândim doar în pătrățelul acesta, atât de limitat? Și “jumatatea” ei ce face? Cu ce se ocupă în timpul liber? Pesemne că încă mai sunt familii în care bărbatul merge la serviciu și vine seara obosit acasă și trebuie să mănânce și să se odihnească pentru a doua zi.
Am doi baieți pe care îi cresc pentru adulții ce au să devină! Nu îi pot învața să se delimiteze de lucrurile ce trebuie facute exclusiv de femei. Pentru că pur și simplu nu cred că trebuie să existe așa ceva!
Recunosc, câteodată poate am dat de înțeles că ar fi mai bine să joace fotbal cu tatăl lor. Deși scriu textul acesta după ce am fost măcelărită cu 20 la 4 într-o partida cu balonul rotund, după școală. Este, în mod normal, un pretext ca să-i apropii și să strecor și timp doar pentru ei.
În rest, nu există bariere! copii in casaUstensile de bucătărie (includem aici și folosirea cuțitului), mașina de spălat rufe, ac și ață, perie și capac de wc, coș de rufe, mătură și făraș, mop, unelte de grădinărit printre flori, burete de spălat vase- cu toate au făcut deja cunoștință băieții mei, încă de la câțiva anișori.
Într-adevăr, n-am o rețetă a bărbatului responsabil și implicat, căci încă n-au ajuns la vârsta maturității, dar cred cu tărie că toate aceste experiențe le vor prinde bine. Și cine știe, poate chiar vor face cele mai bune chifteluțe sau vor frământa cozonacii de Paște, că tot exersează de zor cu mine!
Dacă aș avea unde și cum, mai că șs face o petiție pentru a avea a opta zi a săptămânii, cu dedicație pentru femeia multitasking. Weekendul nu este deloc suficient pentru noi pentru a ne “reîncărca bateriile”! Sâmbătă și duminică înseamnă, în primul rând, toata lumea odată acasă. Și asta după ce că venim deja epuizate după o săptămână maraton. Cei cu copii mai mici știu exact la ce mă refer. Pe lângă cele uzuale (treburile casnice) mai apare câteo vizită, o aniversare, o deplasare, o febră, un muc… DSC_2187Mamele (fost)cochete încă mai visează la un coafor, o mani-pedi sau poate măcar un machiaj după un duș în liniște.
Oricât ne-am dori, n-avem cum sa le condensam pe toate în 48 de ore ale sfârșitului de săptămână. Mai ales că cele mai multe dintre noi apucăm să ne vedem copiii și soții maximum doua ore pe zi în cursul săptămânii și vrem să recuperăm acum, cu tot timpul din lume!
Apropo, voi când apucați să vă mai spalați pe cap- în weekend sau luni dimineață?

Daca ți-a placut articolul și vrei să mai citești ce postez, ai opțiunea Follow pentru blog și Share pentru Facebook.
Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: