La ce vârstă ducem copilul la schi?

Nu știu alții cum sunt, dar noi abia așteptăm zăpada. Eu ca eu, dar ei, ai mei copii, sigur!

Încă de când erau mici, ne-am propus să le facem introducerea pentru activități cât mai variate, de la diverse opționale la after și la scoală, la anumite sporturi la cluburi sau individual.

Așa am ajuns să putem spune, că cel puțin pentru unul dintre băieți deocamdată, schiul are loc de cinste între sporturile preferate. Craciun 2018 Serban si Vladimir (36)
A început la aproape 4 ani și jumătate și, așa de mult i-a plăcut, că a trebuit să îl ducem la antrenament de două ori pe zi, câteva săptămâni, într-o vacanță. Aproape o lună am stat la munte, de dragul lui, cred că era prima oară când îndrăgea ceva atât de mult și nu se îndura să se despartă de la o ședință la alta. Nici de pârtie, dar mai ales de monitor. Am avut mare mare norc de un instructor extraordinar, care l-a preluat ulterior pe cel mic la numai doi ani și jumătate. Ce-i drept, nu a prins gustul de la îneput, dar îi calcă pe urme fratelui cel mare în cel mai scurt timp.

Cu atât mai îmbucurător pentru noi și pentru stilul nostru de viață cu cât specialiștii susțin că schiatul prezintă numeroase avantaje în practicarea lui: toate beneficiile mișcării în aer liber, îmbunătățește coordonarea și echilibrul, tonifiază musculatura, dezvoltă încrederea în sine și spiritul de competiție.

IMG_1183Ca oricare alt sport, schiatul prezintă și el riscuri de accidentare. Acestea pot fi evitate, în mare masură, dacă respectăm o serie de reguli, recomandă kinetoterapeut Iulian Nicolae:

          Lecții de schi avizate

          Alegerea unui echipament adecvat

          Reglarea echipamentului

          Respectarea regulilor de atenționare de pe pârtie

          Exerciții de încălzire a musculaturii înainte de a porni pe pârtie

Înainte să înceapă lecțiile de schi, copiii trebuie să se obișnuiască mai întâi cu zăpada, cu temperaturile scăzute și cu ghetuțele, dar și cu clăparii. Fiecare copil are propriul lui ritm de dezvolatare, astfel încât unii pot fi mai abili decâ ceilalți. În mod normal, un copil poate să schieze după vârsta de 2 ani, doar că la această vârstă atenția și concentrarea sunt limitate. Ideal ar fi ca schiatul să se înceapă după vârsta de 3-4 ani, mai întâi prin ședinte de grup, apoi individuale”, e de părere kt Iulian Nicolae, coordonatorul centrului KinetoBebe.

O altă variantă de a practica un sport pe timp de iarnă este escalada în sală. La fel ca schiul, escalada dezvoltă atât latura cognitive, cât și cea motorie, spun specialiștii.

Mare atenție însă!

În cazul în care copilul dvs acuză dureri articulare sau musculare, ar fi bine să consultați un medic specialist înainte de a practica un astfel de sport sau de a continua antrenamentele.

Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să mai citești ce postez, poți să alegi să mă urmărești, cu butonul de Follow pentru blog și dacă vrei să împărtășești și cu prietenii tăi ce tocmai ai citit, poți da Share pe pagina ta de Facebook. 

Te aștept să te abonezi și la canalul meu de YOUTUBE.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: