Falsa presiune a perfecțiunii

Văd în jurul meu din ce în ce mai multe femei într-o continuă alergătură, cu liste în minte sau pe hârtie, cu griji, gânduri, cărora pare ca nu le mai ajung cele 24 de ore dintr-o zi. Mi se pare că se pune o presiune din ce în ce mai mare pe rolul femeii în casă și în societate, în general. Și ne mai mirăm că sunt atâtea cazuri de depresie, divorțuri, neînțelegeri și multe situații regretabile. Pe de altă parte sunt specialiștii noilor științe care ne spun doar teoria deocamdată, prea puțin cu indicații de aplicabilitate. Ceea ce de multe ori aduce o euforie imediată, urmată de un picaj brusc, și mai dureros de cel mai multe ori. Cred cu tărie că ceva bază la temelie (psihoterapie adică) poate asigura o fundație solidă pe care să construiești cu ajutorul noilor tehnici de dezvoltare personală.

Și, tu ce mai faci acum dacă ai vândut clubul?  Cu trimitere la predarea afacerii din vară, despre care am scris aici. Sunt adesea întrebată asta, de cunoscuți sau mai puțin cunoscuți, parcă în ciuda faptului că activitățile mele sunt foarte vizibile în mass media și online, iar printre subiectele de discuție sunt chiar și activitățile în care sunt angrenată în ultimele luni.

Sunt momente când mă prind nepregătită și răspund sfiită, de parcă ar trebui să dau socoteală doamnei de la școala despre activitatea mea suplimentară de vacanță.

Păi uite, am lansat o carte, știi, nu se vinde singură, lucrez un pic pentru ea și mă ocup de promovarea ei. Prezint, realizez, produc, documentez singura emisiune tv de parenting din România. Mai am și doi copii acasă de a căror educație și bunăstare mă preocup zilnic, îi duc grădiniță, școală, la tenis, teatru, diverse alte activități, mergem la film, ne jucăm, citim, povestim. Mai am și o viață personală, cu soț, prieteni.

STOP!!

Izabele Marinescu 1Hai să încercăm nu mai dăm explicații la nimeni. Să facem ce ne face fericite, împlinite, împăcate și mulțumite de familia noastră, de noi însene, de viața noastră! Să nu ne mai comparăm joburile, activitățile, orele de somn sau de sală, kilogramele sau portofelele, mesele sau vacanțele.

YOU ARE ENOUGH! Am văzut acest video inspirațional și mi-a plăcut tare mult!

Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să mai citești ce postez, poți să alegi să mă urmărești, cu butonul de Follow pentru blog și dacă vrei să împărtășești și cu prietenii tăi ce tocmai ai citit, poți da Share pe pagina ta de Facebook. 

Te aștept să te abonezi și la canalul meu de YOUTUBE.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: