Muzeul simțurilor- București vs Viena

Vrem o țară ca afară, nu-i așa? Dar dacă v-aș zice că am descoperit un loc (cel puțin unul, despre care vreau să vă povestesc acum, mai ales în imagini) care mi-a plăcut mai mult la noi acasă, decât în altă țară? Și n-are deloc legătură cu vreun potențial patriotism, vă asigur. Căci este vorba despre un muzeu. 

Am plecat ușor sceptică de acasă să vedem muzeul iluziilor optice, mai ales că se află într-un mall foarte aglomerat, în weekend. Și mai e și denumit pompos, Museum of Senses, căci limba română ni se pare că nu sună bine. Din păcate. Copiii strâmbau din nas, coadă la intrare, bilete nu foarte ieftine, cum suntem obișnuiți la muzeele obișnuite, dar mi-a plăcut ce citisem pe site și bine am făcut că am intrat!

Într-adevăr, întreaga vizită este o călătorie fantastică, din care înveți multe, te distrezi și te minunezi. Potrivit și pentru copii, de orice vârstă, părerea mea, dar și pentru adulți, cu siguranță. IMG_8327
Poți afla multe despre percepție, vibrații, atingere, creierul uman și știință. Intrarea este spectaculoasă, printr-un labirint magic, ești purtat apoi pe o stradă întunecată, apoi printr-un parc în care lucrurile nu stau tocmai firesc, intri într-un joc de lumini, umbre și energie, oriunde ești ghidat și ajutat de tineri informați și amabili. Adrenalină apoi în tunelul Vortex, zeci de oglinzi într-o cameră infinită, luminată și vie în care copiii au dansat și s-au înveselit. Nu mai zic mai multe, vă las să descoperiți. Las aici câteva imagini din vizita noastră, să vă stârnesc curiozitatea.

Ajunși la Viena, știind cât de încântați au fost copiii acasă, am ales să intrăm și la Museum of Illusions din capitala austriacă. Eram convisă că vom găsi o variantă și mai bună decât cea de la București. Căci așa suntem obișnuiți, e mai bun și mai frumos ce e made în UE. În schimb, dezamăgire totală. Haos la intrare, nu tu ghidaj, nu tu traseu, doar câteva încăperi abia semnalizate și explicate, ba chiar mai puține exponate decât la noi. Doar Vortexul a fost atracție pentru ai mei. Și poate Camera inversată, diferită de cea de la Museum of Senses de la noi, greu de înțeles totuși fără cineva să-ți explice. Sincer, dacă nu mergeam înainte la noi, în București, nu aș fi înțeles mare lucru, nu mi-ar fi zis nimeni cum sa facem fotografiile (că nu avea cine!), cum să privim anumite exponate ca să observăm iluzia optică. Puțină lumină, puțină culoare, puține momente spectaculoase.

 

Singurul avantaj ar fi magazinul de suveniruri, unde sunt lucruri mai puține și la prețuri poate mai mici decât în cel la noi. În București sunt expuse produse și de câteva sute de lei. Ceea ce nu este ok deloc, mai ales când mergi copiii.

Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să mai citești ce postez, poți să alegi să mă urmărești, cu butonul de Follow pentru blog și dacă vrei să împărtășești și cu prietenii tăi ce tocmai ai citit, poți da Share pe pagina ta de Facebook. 

Te aștept să te abonezi și la canalul meu de YOUTUBE.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: