Ce faceti daca va intra o gaza in ureche?

„Doamna, eu m-am fript odata la mana si bunica mi-a pus miere. Dupa ce mi-a trecut durerea, eu am lins mierea aia ca era tare buna!” (Stefan, 8 ani)

„Mie, odata, mi-a intrat un ambalaj mic asa in nas, intr-o nara. Dar sa stiti ca n-am zis la nimeni si mi l-am scos singur” (Vlad, 7 ani)

„Odata, eu am vazut-o pe mama cum nu mai putea sa respire. Si nu stiam ce sa fac” (Radu, 6 ani)

CR5Sunt doar cateva dintre replicile pe care le-am auzit intr-o ora de curs, la mine la club, unde sunt inscrisi copii in regim Afterschool. Elefantelul curios a primit vizita unui membru Crucea Rosie Romana- Directorul Filialei sector 4 a primit cu bucurie invitatia noastra, de a tine un curs cu notiuni si masuri de prim ajutor, adaptate pentru pustii cu varste intre 6 si 9 ani.

Pe langa masurile serioase pe care orice adult ar trebui sa le stie (ce spunem  cand sunam la 112, metoda Heimlich, cum sa evalueze starea unei posibile victime, cum se face o resuscitare), copilasii au primit indicatii pretioase pentru banalele situatii din viata de zi cu zi, care le-ar putea pune viata in pericol. Ei stiu exact acum, poate mai bine decat unii dintre parinti, cand e cazul sa se prezinte de urgenta la medic.

Stiati ca animalele de companie pot fi un real pericol pentru cei mici? Mai ales pasarile, care pot fi purtatoare si mijloc de transmitere al bacilului Koch!

Stiati ca trebuie sa punem gheata pe locul unde a intepat o viespe? Mai ales daca a atacat in zona capului sau gatului! Si muuulta apa rece (nu gheata!) pe o arsura proaspata? Gheata punem si daca banuim o fractura la vreunul dintre membre.

Stiati ca multe dintra plantele ornamentale, in special cele exotice, pot purta virsusi sau pot fi chiar otravitoare?

Stiti ce e de facut daca va intra o gaza in ureche? Puneti cateva picaturi de apa calduta cu o pipeta, apoi lasati capul intr-o parte. A fost unul dintre cele mai discutate subiecte!

Stiati ca nu dam cu crema pe zgarietura, ba chiar spalam bine rana cu apa oxigenata sau apa potabila? Si daca sangele curge din abundenta, apasam bine pe plaga!

Sunt cateva dintre informatiile pretioase pe care le-au aflat copiii din cateva scoli din sectorul 4, si pe care, sper eu, le vor da mai departe! Catre ceilalti colegi, dar mai ales catre parinti si invatatori.

Mai multe fotografii de la curs gasiti aici.

Acest evenimet face parte din campania de constientizare a importantei acordarii primului ajutor #SigurantainEducatie #SanatateinEducatie despre care am vorbit aici.

Sharing si caring!

Publicitate

2 gânduri despre „Ce faceti daca va intra o gaza in ureche?”

    1. deocamdata nu pot sa va recomand decat cursurile pe care le-am urmat si eu insami- cele organizate de Crucea Rosie. Stiu ca trebuie sa va adresati filialei sectorului in care locuiti sau lucrati, cum va avantajeaza. Dar va trebui sa le platiti dvs…
      Scopul final al campaniei mele este sa gasim o modalitate sa finantam astfel de cursuri pentru persoanele incadrate in invatamant!
      Va tinem la curent si va multumesc pentru sustinere!

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: